car will not start. - Camaro Zone - Camaro Forums and News

Go Back   Camaro Zone - Camaro Forums and News > Camaro & Firebird Tech Forums > 4th Gen (1993-97) Camaro and Firebird Tech

Join Camaro Zone Today
Reply
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 05-13-2013, 11:37 AM   #1
New Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: May 2013
Location: Pensacola Fl.
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
car will not start.

my 93 Z28 will not start, i replaced the fuel pump and filter and i dont get fuel to the fuel rail. the pump runs but will not start. what to do............
__________________

__________________
deron93z28 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2013, 11:42 AM   #2
The "Senior" Member
Feedback Score: 1 reviews
 
NavyVet's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Jacksonville, FL
Posts: 15,694
Thanks: 36
Thanked 979 Times in 881 Posts
Garage
Sounds like the pump isn't installed properly.
__________________

__________________

96 T/A, Black/Graphite Leather, T-Tops, 6 speed, 10 speaker Delco/Bose "Monsoon"
Original owner, 192k miles and counting.
Total engine rebuild at 187,020 miles. AIR delete, bored .030 over.
Comp cams Xtreme Energy LT1 266HR-14 street cam and springs.
Custom leather interior at 189k miles
NavyVet is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2013, 11:54 AM   #3
CZ's Turbo Gawd
Feedback Score: 1 reviews
 
94 T/A's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Joelton TN
Posts: 7,048
Thanks: 89
Thanked 429 Times in 355 Posts
Garage
Quote:
Originally Posted by NavyVet View Post
Sounds like the pump isn't installed properly.
This.... Possibly have the feed line and the return line swapped.
__________________

-1994 Trans Am Gt: caged, CC503, Garrett GT45, 6Lbs, 3.73
-2011 Camaro SS convertible: SOLD
94 T/A is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2013, 12:08 PM   #4
New Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: May 2013
Location: Pensacola Fl.
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
lines are fine, it was doing the same thing before i replaced pump and filter. everything started with the car dying out a few weeks ago and if i waited a few minutes it would start. now it just will not start at all. I checked the fuel presure valve and didnt get fuel before and now i still dont.
__________________
deron93z28 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2013, 12:12 PM   #5
New Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: May 2013
Location: Pensacola Fl.
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Could it be a regulator or something else. I am not a camaro guru, I know a little but this is costing me. My dad gave me the car and I fix thing as i go, this is my first issue with the car. It's a great car and i would like to keep it.
__________________
deron93z28 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2013, 12:13 PM   #6
The "Senior" Member
Feedback Score: 1 reviews
 
NavyVet's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Jacksonville, FL
Posts: 15,694
Thanks: 36
Thanked 979 Times in 881 Posts
Garage
And you're 100% certain that the pump is running?
When you turn the key to the Run position the pump should run for 2 to 3 seconds and then stop until the ECM senses that the engine has started.

How much gas is in the tank?
__________________

__________________

96 T/A, Black/Graphite Leather, T-Tops, 6 speed, 10 speaker Delco/Bose "Monsoon"
Original owner, 192k miles and counting.
Total engine rebuild at 187,020 miles. AIR delete, bored .030 over.
Comp cams Xtreme Energy LT1 266HR-14 street cam and springs.
Custom leather interior at 189k miles

Last edited by NavyVet; 05-13-2013 at 12:14 PM.
NavyVet is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help!!! Car won't start!!! lcaristi 4th Gen (1993-97) Camaro and Firebird Tech 6 03-01-2013 11:36 PM
Car wont start! 95z28mickey 4th Gen (1993-97) Camaro and Firebird Tech 13 02-04-2013 10:19 AM
help start my car Solution 9 V6 Camaro and Firebird Tech 6 05-22-2010 07:07 AM
Car will not start Deezy V6 Camaro and Firebird Tech 0 08-04-2009 11:14 PM
Car won't start?? ajaxthemax 4th Gen (1998-02) Camaro and Firebird Tech 5 02-21-2009 02:45 AM




Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

RV & Travel Trailer Communities

Our RV & Travel Trailer sites encompasses virtually all types of Recreational Vehicles, from brand-specific to general RV communities.

» More about our RV Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities


Copyright 2002-2012 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 05:58 PM.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Copyright © CamaroZone.com

CamaroZone.com is in no way associated with or endorsed by General Motors or Chevrolet.

Camaro News Delivered to your Email!

Get the latest Camaro news straight to your inbox!

unsusbcribe at anytime with one click

Close [X]