ABS INOP light - Camaro Zone - Camaro Forums and News

Go Back   Camaro Zone - Camaro Forums and News > Camaro & Firebird Tech Forums > 4th Gen (1993-97) Camaro and Firebird Tech

Reply
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 07-21-2019, 11:26 PM   #1
Veteran Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Ryanhardy's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Rochester NY
Posts: 1,374
Thanks: 113
Thanked 19 Times in 18 Posts
Garage
ABS INOP light

hey guys, my ABS inop light has been coming on intermittently. Today i figured out that it's whenever the lights are off, it comes on. If it's nighttime, or if I turn the parking lights/ full lights on during the day it won't come on. Any idea of how the two could be connected, or how to fix it? thanks guys!
__________________
Quote:
Originally Posted by OVRKILL View Post
Have to say....I'm with the rest of the guys. It would be like putting racing stripes on a Prius. You could do it, but why?
August 2013 Car Of The Month
1997 30th anniversary BBM Camaro Z28/SS (clone)
LT1, T-56 340 RWHP
LS1 front end swap


*Daily Driven*

https://www.camarozone.com/forum/f14/...thread-185395/
Ryanhardy is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-22-2019, 10:57 AM   #2
CZ Vendor
Feedback Score: 1 reviews
 
Ercmann's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Okaloosa, Florida
Posts: 11,465
Thanks: 48
Thanked 675 Times in 617 Posts
Garage
Quote:
Originally Posted by Ryanhardy View Post
hey guys, my ABS inop light has been coming on intermittently. Today i figured out that it's whenever the lights are off, it comes on. If it's nighttime, or if I turn the parking lights/ full lights on during the day it won't come on. Any idea of how the two could be connected, or how to fix it? thanks guys!
Could be a wheel sensor. No way of really testing which one it is. Not without trial and error, replacing each of them until the issue goes away. Mine does this, but only in heavy rainfall.
__________________

2001 Camaro SS LS1, M6
SLP Build #1040
"Concert Hall On Wheels"
"It's better to have it and not need it, than to need it and not have it"
http://www.ercsaudio.com/
10% OFF LIFETIME Site-Wide Discount Code at ErcsAudio, for ALL CZ Members!! Enter Code CZ10LIFE at checkout!
https://www.camarozone.com/forum/f18/erics-01-ss-
mod-thread-178452/
https://www.camarozone.com/forum/f27/...m-poll-180546/
Ercmann is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2019, 05:22 PM   #3
Veteran Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Ryanhardy's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Rochester NY
Posts: 1,374
Thanks: 113
Thanked 19 Times in 18 Posts
Garage
Quote:
Originally Posted by Ercmann View Post
Could be a wheel sensor. No way of really testing which one it is. Not without trial and error, replacing each of them until the issue goes away. Mine does this, but only in heavy rainfall.
ill have to check those out. and you think its a wheel sensor even with the whole lights on lights off controlling it?
__________________
Quote:
Originally Posted by OVRKILL View Post
Have to say....I'm with the rest of the guys. It would be like putting racing stripes on a Prius. You could do it, but why?
August 2013 Car Of The Month
1997 30th anniversary BBM Camaro Z28/SS (clone)
LT1, T-56 340 RWHP
LS1 front end swap


*Daily Driven*

https://www.camarozone.com/forum/f14/...thread-185395/
Ryanhardy is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-02-2019, 12:53 PM   #4
CZ Vendor
Feedback Score: 1 reviews
 
Ercmann's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Okaloosa, Florida
Posts: 11,465
Thanks: 48
Thanked 675 Times in 617 Posts
Garage
Quote:
Originally Posted by Ryanhardy View Post
ill have to check those out. and you think its a wheel sensor even with the whole lights on lights off controlling it?
Well, good point, Not sure about the lights thing.
__________________

2001 Camaro SS LS1, M6
SLP Build #1040
"Concert Hall On Wheels"
"It's better to have it and not need it, than to need it and not have it"
http://www.ercsaudio.com/
10% OFF LIFETIME Site-Wide Discount Code at ErcsAudio, for ALL CZ Members!! Enter Code CZ10LIFE at checkout!
https://www.camarozone.com/forum/f18/erics-01-ss-
mod-thread-178452/
https://www.camarozone.com/forum/f27/...m-poll-180546/
Ercmann is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2019, 06:23 PM   #5
New Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
I had the same thing. With a tool at Hessebeins they determined which wheel was the offender. After replacing the rotor no joy. Found an interrmitent short in the wire connecting the sensor. Found one at the junkyard. Take you old one there a lot of different ones.
camaro2015 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -4. The time now is 04:43 AM.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright © CamaroZone.com

CamaroZone.com is in no way associated with or endorsed by General Motors or Chevrolet.